Ga naar de inhoud

Vijver osmose systeem

Osmose

Het gebruik van osmose water voor koivijvers is sterk in opkomst. Veel hobbyisten zijn reeds overtuigd van het belang van optimale waterwaardes en streven ernaar om onder andere de lage TDS waarde van de Japanse mudponds te evenaren en mede hierdoor een goede groei te realiseren.

Om een goede balans te behouden is het van belang te kiezen voor een osmose apparaat met een capaciteit welke aansluit bij het volume van uw koivijver en uw u koi bestand. Een voordeel van een osmose systeem voor de koivijver is dat we de waterwaardes terug brengen naar Japanse waarden. Dit zorgt voor betere groei, meer vitaliteit, beter herstel en behoud van huidkwaliteit. Bij het juiste gebruik is het systeem in staat om hoge kwaliteit koi 10 à 20 % beter te laten finishen.

Wat doet een osmose systeem

Een osmose systeem is een waterzuiveringstechniek dat water door een membraan perst door middel van een speciale hogedruk pomp.

Het membraam is zo fijn dat alleen puur water (H2O) er doorheen kan. Alle andere opgeloste stoffen (TDS) zoals mineralen, ammonia, nitriet, kleurstof, feromonen, medicijnresten, enz. blijven achter en worden weggespoeld naar het riool.

Hierdoor krijg men puur water (osmose water) wat ideaal is voor het gebruik in koivijvers. Echter, bij het gebruik van teveel osmose water in vijvers zou er een PH crash kunnen ontstaan. Vandaar dat onze gepatenteerde systemen uitgerust zijn met een dubbele beveiliging op basis van de PH en TDS waarde. Ons systeem zorgt ervoor dat uw vijverwater tussen de ingestelde waardes blijft waardoor het nastreven van zeer zacht water met een lage TDS veilig kan gebeuren.

Ons systeem uniek van andere systemen

Aangezien ons systeem werkt met vijverwater en niet met kraanwater en de afstelling van het systeem bij u thuis op de vijver gebeurt, is ons systeem veel zuiniger dan de bestaande osmose systemen op de markt.

Daar waar de huidige systemen met 100 liter kraanwater 50 liter osmose water produceren. Kunnen wij met 100 liter vijverwater 75 tot 85 liter osmose water produceren (in de meest ideale omstandigheden tot wel 95 liter). U hoeft dus alleen de weg gespoelde liters afval water bij te vullen met kraanwater.

Verder bieden wij tegen gereduceerd tarief de mogelijkheid om uw membranen te laten reinigen in plaats van te vervangen, dit scheelt u aanzienlijk in de gebruikerskosten.

Welk osmose systeem is voor u geschikt

Dat is geheel afhankelijk van grootte van uw koivijver, bestand, voergedrag en leidingwater. Wel werken wij met vijf instap systemen van 3 of 4 verschillende soorten membranen welke naargelang uw omstandigheden worden aangepast aan uw situatie.

Deze systemen worden op locatie geïnstalleerd en ingesteld naar de juiste omstandigheden. Inclusief een uitgebreide uitleg hoe met het systeem te werken.

Heeft u interesse in één van onze systemen? Download via onderstaande button het aanvraagformulier, vul in en mail naar info@veldhovenwaterfilters.nl. Wij nemen z.s.m. contact met u op voor een passende offerte.


Al onze systemen zijn gepatenteerd